Skip links
Gorinchem Loevesteijn
Grote Markt Gorinchem
Gorinchem
Gorinchem

Veelzijdig Gorinchem en Slot Loevestein

Beleef Gorinchem eens op een andere manier. De combinatie met Slot loevestein en de stad maakt dit uitje extra geschikt voor familie uitjes.

Vanaf € 44,95 p.p.

Bij minimaal 12 personen

Highlights

2 vestingsteden & Slot Loevestein

10.00 – 10.45 uur:
Je wordt verwacht in restaurant Metropole waar de koffie met gebak voor je klaar staat. Hier word je opgehaald door de VVV-gids.

10.45 – 12.15 uur:
De VVV-gids(en) neemt je mee voor een wandeling door de mooie vestingstad Gorinchem.

12.15 – 13.45 uur:
De lunch staat op je te wachten bij café-restaurant de Hoofdwacht. De gids brengt je naar uw lunchadres.

14.15 – 14.45 uur:
Overtocht naar Slot Loevestein met Riveer vanuit Gorinchem. De tickets voor deze overtocht kunt je kopen via: www.riveer.nl

15.00 – 16.30 uur:
Bezoek aan Slot Loevestein. Bij aankomst ontvangt iedereen een persoonlijke sleutel en kun je zelfstandig in je eigen tempo het kasteel verkennen, presentaties starten en verhalen ontsluiten. Gidsen vertellen op vaste vertelpunten drie interactieve verhalen over de iconen ridders, gevangen en soldaten. Als extra is er een lezing over het gedachtegoed van beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot. Verder staan er in diverse ruimtes in het kasteel infozuilen met zaalfolders.

16.46 – 17.45 uur:
Je verlaat het imposante slot en vaart via het fraaie vestingstadje Woudrichem weer terug naar Gorinchem. Tickets voor deze overtocht kun je kopen via www.riveer.nl

Prijs per persoon: € 44,95 p.p. bij minimaal 12 personen

Inclusief

  • 1 keer koffie / thee met gebak
  • Stadswandeling onder begeleiding van een VVV-gids
  • Lunch
  • Bezoek aan Slot Loevestein

Bijzonderheden
Slot Loevestein: mei tot en met september dagelijks geopend, van oktober tot en met april alleen de weekenden (en schoolvakanties). In de weekenden en in de maanden juli en augustus vaar je vanuit Gorinchem naar Slot Loevestein met de watertaxi.